dimecres, 6 d’octubre del 2010

2 a 1

No, no es tracta de cap resultat d'un partit de futbol. Avui TV3 ha informat de les dades de persones que, a Espanya, no obtenen el graduat escolar perquè no superen l'educació obligatòria. La xifra de la vergonya és el 31%, el doble de la mitjana de la UE que se situa al voltant del 15%. (2 a 1).

És curiós, també, que la xifra d'aturats a Espanya se situï en el 20% de la població activa que té ganes de treballar. Justament el doble que la mitjana de la UE. (2 a 1).

Per acabar aquesta ignominiosa estadística, no puc deixar d'esmentar que el percentatge de PIB que l'estat espanyol inverteix en recerca, desenvolupament i innovació és, també, la meitat de la mitjana dels països de la UE. (1 a 2).

Serà casualitat que es donin totes aquestes xifres de manera simultània?
Es garanteix el permís per a copiar i distribuir aquests articles en qualsevol mitjà si es fa de manera literal i es manté aquesta nota. En cas de reproduir el text en un lloc web o un document electrònic caldrà afegir un enllaç al blog de l'autor (http://republicaplatanera.blogspot.com) o directament a l'article.